TEV Bursu Başvuru Koşulları, Şartları, Formu ve Burs Miktarı Nedir 2018-2019?







2019 Türk Eğitim vakfı başarı bursu başvuru tarihi açıklandı. TEV bursu başvuru Formu, şartları ve koşulları neler, kimler TEV Bursu alabilir ve Burs miktarı ne kadar detaylar sayfamızın devamında...





Üniversite yerleştirme sonuçları açıklanması ve Ağustos 2018 Tarihinde Üniversite kayıtlarının başlamasıyla öğrencileri kayıt telaşı sardı. 2018-2019 yılı eğitim öğretim yılında bir programa kayıt olma hakkı kazanan ve eğitim görmek için durumu iyi olmayan öğrenciler karşılıksız burs veren kurumları araştırmaya başladılar. Durumu olmayan öğrencilere birçok kurum burs imkânı sunmaktadır. Bu kurumlardan bir tanesi de Türk Eğitim Vakfı (TEV) Bursudur. Eylül ve Eylül 2018 Tarihi arasında burs başvurusu yapılabilecek olan Türk Eğitim Vakfı, Atatürk İlkelerine bağlı, sağlam karakterli ve güvenilir, milli duygulara sahip, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite, yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencilerine yükseköğrenim bursu veren TEV Bursu Başvuru Şartları Neler, TEV Bursu Kimlere Verilir, TEV Bursunu Kimler Alabilir, TEV Bursu Başvuru tarihi ne zaman, başvuru koşulları ve şartları nelerdir, TEV Bursu Başvuru Formu sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.








Üniversite kayıtlarının başladığı şu sıralarda başarılı ama eğitim görmek için desteğe ihtiyacı olan öğrencilere eğitim bursu veren kurumlar arasında yer alan Türk Eğitim Vakfı her yıl sayısız öğrenciye eğitim bursu vermektedir. Başarılı ancak maddi durumu yerinde olmayan ve desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilecek olan TEV bursu başvuru koşulları ve şartları neler, kimler TEV bursu alabilir, TEV burcu kimlere verilir.





TEV BURSU BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN





TEV BURSU BAŞVURULARI DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN








TEV BURSU BAŞVURU ŞARTLARI NELER





T.C. Vatandaşı olmak,


Atatürk İlkelerine bağlı olmak,


Maddi İmkândan Mahrum Olmak:


Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak ve başka bir kamu veya özel kurumdan maaş, ücret ve burs almamak.





TEV BURSU İÇİN BAŞARI KOŞULLARI NELER





a) Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak,





b) Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Not ortalaması uygun olduğu halde 3'ten fazla başarısız dersi olanlar başvuru yapamaz.)





Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak.





Not: Vakıf üniversiteleri, üniversitelerin uzaktan öğretim, ücretli, değişim programlı bölümlerinde öğrenim görenler, 25 yaşından büyükler ve aynı aileden aynı anda ikinci bir kardeş burslarımızdan yararlanamaz.





TEV BURSU BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN





TEV Bursu Başvuru tarihi: Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.





Türk Eğitim Vakfı, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite, yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencilerine yükseköğrenim bursu vermektedir. Bursiyerleri öğretim kurumlarınca oluşturulan burs komisyonları TEV’in burs şartları doğrultusunda seçmektedir. Seçimlere TEV’den de bir temsilci katılmaktadır.








TEV BURSU ÖDENECEK MİKTARLAR











TEV BAŞVURU FORMU





TEV Burs Başvuru Formu www.tev.org.tr web adresimizden doldurulup, yazıcıdan çıktısı alınıp imzalanarak ek istenilen belgelerle birlikte öğretim kurumuna teslim edilecektir.





Öğrencilerin TEV bursuna müracaat ederken üniversitelerinin kendi burs başvuru sürecini de yakından takip etmeleri ve gerekli prosedürü yerine getirmeleri gerekmektedir. (Bazı üniversitelerde TEV bursuna müracaat edilebilmesi için üniversitenin kendi bursuna da müracaat edilmesi gerekmektedir.)





TEV BURSU İÇİN EKLENECEK BELGELER





TEV'in web sayfasından temin edilecek "TEV Burs Başvuru Formu"na;





Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar; LYS, YGS, DGS ve ÖSYS Sonuç Belgelerinin örneğini,Ara sınıflarda öğrenim görenler; Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesini (transkript).





Tüm Öğrenciler;"TEV Burslusu Vicdani Yükümlülük Belgesi" (Başvuru Formu ekinde internetten çıkarılacaktır.), Nüfus Müdürlüğünden alınmış Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, ailenin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren Yerleşim Yeri Adres Belgesi (Muhtarlıktan İkametgah Belgesi de alınabilir), Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, öğretim kurumundan alınmış onaylı öğrenci belgesi, öğrenci adına açılmış banka hesabını gösteren banka belgesi fotokopisi, ailenin mali durumunu gösteren onaylı belgeler (Maaş bordrosu, serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi, emekliler için aylık maaşı gösterir banka belgesi veya hesap cüzdanı fotokopisi, geliri olmayanlar için Sosyal Güvenlik Kurumundan anne ve baba adına kayıt olmadığına dair belge, (https://www.turkiye.gov.tr/) tapu-bilgileri-sorgulama adresinden anne - baba adına kayıtlı mal varlığını gösterir döküm belgesi) ekleyerek Öğretim Kurumlarının Öğrenci İşlerine veya Burs Ofisine verirler.





TEV BURS BAŞVURU SEÇİM





Öğretim kurumunca oluşturulan Burs Komisyonları müracaatçılar arasından, yukarıda açıklanan adaylık şartlarına göre Türk Eğitim Vakfı tarafından ayrılan burs sayısı kadar asil ve yedek aday seçerek, seçilen adayların belgelerini (Eklenecek Belgeler bölümünde belirtilmiştir) komisyon üyelerince imzalanmış bir tutanak ekinde Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürlüğüne göndereceklerdir. Kesin sonuçlar TEV Genel Müdürlüğünce burs kazanan öğrencilere e-posta yoluyla duyurulacaktır.





TEV BURSUNUN ÖDENMESİ





Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, gerekli belgeleri tamamlandıktan sonra öğretim yılı başından geçerli olarak, en geç bir ay içinde burs ödenmeye başlanır. Bir öğretim döneminde ekim-haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.





TEV BURSUNUN KESİLMESİ





Burs, her ders yılı sonunda başarılı olduğu belgelenen öğrenciye, normal öğrenim süresi boyunca verilir. Normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencinin bursu haziran ayı sonunda kesilir.





VİCDANİ YÜKÜMLÜLÜK





Öğrenimini tamamlayan her burslu, iş hayatına atıldıktan sonra imkanı olduğu takdirde TEV'e maddi veya manevi katkıda bulunmayı, imkanı olduğu takdirde kendisi gibi en az bir Türk gencine TEV aracılığı ile burs vermeyi ayrıca TEV'e manevi katkı yapmayı, bulunduğu ortamlarda TEV'in tanıtımını yapmayı, gönül elçisi olmayı ve TEV ürünlerini tercih etmeyi vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder.








TEV Ana Sayfa Girişi için Tıklayınız

Konular

Öğrencilerin küçük yaşlarda ve ortaokul kademesinde mesleğe yönlendirilemez mi?
MSÜ başvurusu nasıl yapılır?
ÖSYM, MEB, AÖF, sınav görevlilerinin alacağı ücretler kaç TL?
OBP’nin üniversiteye yerleştirmelerde etkisi kaldırılmalı mı?
Özel üniversitelerde yaş sınırı var mı?
Geçmiş dönemlere ait ÖSYM sınav sonuç belgesi edinmek ücretli mi?
İYEP nasıl ve kaç saat uygulanacak?
KYK burs/kredi iptal başvurusu e-Devletten nasıl yapılır?
Birden Fazla Dil İçin Yabancı Dil Tazminatı Ödenmesi Mümkün Müdür?
YKS ÖSYM Sıkça Sorulan Sorular Açıklandı
TYT-YKS Puan Türleri Hakkında En Çok Merak Edilenler
Söz Puanının TYT ve AYT testlerindeki ağırlıkları ve katkısı ne olacaktır?
Nitelikli Mezun İçin MYO'larda Altyapı Yeterli mi?
Öğretmenlik programlarına başvuru için TYT başarı sırası kaç olmalı?
Geçen yıl yerleşip tekrar sınava girecek adayların puanı nasıl etkilenecek?
TYT sıralamalar nasıl olacak?
MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?
TYT, AYT ve YDT Nasıl Uygulanacaktır?
YKS Aday Başvuru Formu Doldurulurken Nelere Di̇kkat Edi̇lmeli̇di̇r?
Önümüzdeki yıllarda en çok aranan meslek grupları neler olacak?
TYT'de 0,5 net şartı üniversite kontenjanlarının boş kalmasına neden olur mu?
Anadolu teknik programlarına öğrenci seçme merkezi sınav e-kılavuzu yayımlandı mı?
Üniversiteye giriş sınavı ne zaman kalkıyor?
Sınavla öğrenci alan okul listelerinde yer almayan iller
YDT Rusça Örnek Soru Kitapçığı Tıkla İndir
YKS sınav tarihi değişti mi?
TYT testlerindeki her bir sorunun puan değeri aynı mı?
Üniversite sınavlarının tarihi değişti
Yeni kurulacak üniversitelere yeni bölgesel misyonlar verilecek
İkametgah değiştiren öğrenci bulunduğu ilde eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilir mi?