Burs veren Vakıf ve Dernekler







Ülkemizdeki birçok vakıf ve dernek, öğrencilerin öğrenim hayatını kolaylaştırmak ve daha iyi şartlarda okumalarına yardımcı olmak adına çok çeşitli burs imkânları sunuyor.





Ülkemizdeki birçok vakıf ve dernek, öğrencilerin öğrenim hayatını kolaylaştırmak ve daha iyi şartlarda okumalarına yardımcı olmak adına çok çeşitli burs imkânları sunuyor. Bu vakıfların öğrencilerden tek beklentileri ise derslerine çalışmaları, başarılı olmaları ve iyi derecelerle mezun olmaları...





Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı:





Vakıf, kuruluşundan bu yana her düzeyde eğitim alan binlerce gence karşılıksız burs ve para yardımı yaparak, onları 21’inci yüzyılın bilgi çağına hazırlamaya çalışıyor. Belli bölümlerde ve belli üniversitelerde okuyan öğrencilere burs veren Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı, öğrencilere aylık olarak burs ödüyor.


www.alarko.com.tr





Avusturya Liseliler Vakfı:





Yetenekli fakat maddi olanaklardan yoksun çocukların ve gençlerin eğitim ve öğrenimlerini desteklemek için çeşitli, karşılıklı ya da karşılıksız burslar veriliyor.


www.alv.gov.tr





Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu:





Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzere üniversitelerde okuyan her öğrenci bu bursa başvurabilir. Başvurular ekim ayının son haftası ile kasım ayının başında yapılıyor.


www.sydtf.basbakanlik.gov.tr





Çağdaş Eğitim Vakfı:





ÇEV, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine karşılıksız burs veriyor


www.cev.org.tr





Emine Horoz Eğitim Vakfı:





Her yıl 1 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında, yeni eğitim dönemine ilişkin müracaatların alındığı vakıf, yalnızca lojistik bölümü öğrencilerine burs veriyor.


http://www.horev.org.tr





Galatasaray Eğitim Vakfı:





Burslar, bağışçılar tarafından, tutarı, süresi, ödeme şekli ve hangi öğrenci olduğu belirlenerek, şartlı olarak verilen yurtdışı, yüksek lisans ve doktora burslarından oluşuyor.





Öğrenimi vakıf bursu ile tamamlayan her öğrenci, ileride yeterli gelir düzeyine ulaştığında, en az burs aldığı yıllar toplamı kadar, almış olduğu burs cinsinden, en az bir öğrencinin giderlerini karşılayarak yetişmesine katkıda bulunuyor.


www.gev.org.tr





Hacı Ömer Sabancı Vakfı:





Sabancı Grubu bünyesinde 1974 yılında kurulan vakıf, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs veriyor ve geri ödeme ya da hizmet yükümlülüğü istemiyor.





Burs verilecek öğrenciler mülakatlar sonucu belirleniyor. Burslar, Ekim-Haziran arasında 9 ay süresince öğrencinin banka hesabına havale ediliyor.


www.sabancivakfi.org





Hüsnü M. Özyeğin Vakfı:





Vakıf akademik başarısı yüksek olup maddi desteğe ihtiyaç duyan üniversite öğrencilerine burs veriyor. Burs verilen öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, yaşam becerilerinin gelişimine destek olmak ve bursiyerler arasında iletişim ve paylaşım ağlarının oluşturulması için Bursiyer Destek Programları yürütülüyor, ortaöğretim kız öğrenci yurtlarında barınan kız öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olmak amacıyla da Yurt Destek Programı kapsamında eğitim modülleri geliştiriliyor ve uygulanıyor.


http://www.husnuozyeginvakfi.org.tr





İstanbul Sanayi Odası Vakfı





Üniversite ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlere burs veriliyor. Burs verilecek adayı öğrencinin öğrenim gördüğü kurum seçiyor ve vakfa bildiriyor. Teknik bölümde okuyanlara burs sağlanıyor.


www.isov.org.tr





İstanbul Ticaret Odası:





İTO tarafından, 1952 yılından bu yana her yıl daha fazla öğrenciye burs veriliyor. Bugüne kadar burs imkânı sağlanan üniversite öğrenci sayısı 16.000’in üzerinde. Ayrıca, Türki Cumhuriyetler ve Akraba Toplulukları’ndan gelerek İstanbul’da üniversite öğrenimi gören ve İstanbul Valiliği Türk Dünyası ve Akraba Topluluğu Koordinatörlüğü’nün ilgi ve gözetiminde bulunup T.C.vatandaşı olmayan öğrencilere de burs tahsis ediliyor.


http://www.ito.org.tr





KYK (Kredi Yurtlar Kurumu Bursu):





Her sene KYK; ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine burs imkanı sağlıyor. Burs başvuruları her sene KYK’nın web sayfasından duyuruluyor ve tarihler tercihler sonuçlandıktan sonra belli oluyor. Burs herkese çıkmasa da öğrenim kredisi herkese çıkıyor.


http://www.kyk.gov.tr





Mehmet Zorlu Vakfı:





Mehmet Zorlu Vakfı, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs veriyor. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs alıyorlar.


http://www.mzv.org.tr





Milli Eğitim Bakanlığı:





Milli Eğitim Bakanlığı, yükseköğrenim kurumlarının öğretmen yetiştiren fakültelerini ilk beş tercihi içinde yazan ve bu bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere dört yıl boyunca her ay karşılıksız burs veriyor.


www.meb.gov.tr





Milli Eğitim Vakfı:





Kuruluşundan bu yana ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretime devam eden 25 bin 864 öğrenciye burs veren vakıf, yılda ortalama 300 öğrenciye burs vermeye devam ediyor. Milli Eğitim Vakfı, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan özel okullarda da başta şehit ve gazi çocukları olmak üzere binlerce öğrenciyi burslu okutmaya devam ediyor.


www.mev.org.tr





Sağlık ve Eğitim Vakfı:





Başvuru Ağustos-Eylül aylarında yapılıyor. Ağırlıklı olarak tıp fakültelerindeki öğrenciler tercih ediliyor ve 3'üncü sınıftan sonraki öğrencilere veriliyor. Burs alacaklar not ortalamalarına göre seçiliyor.


http://www.sev.org.tr





Sani Konukoğlu Vakfı:





Vakıf tarafından üniversitelerde öğrenim gören ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen başarılı öğrencilere burs veriliyor. Burs verilen öğrencilere Sanko Holding şirketlerinde staj yapma talebine, branşı uygun olduğu taktirde öncelik veriliyor.


www.sankovakif.com





Sema Yazar Gençlik Vakfı:





Vakıf, her yıl üniversiteyi yeni kazanmış öğrencilere katkıda bulunmak amacıyla karşılıksız burs veriyor. Bursların devamlılığı başarılı olma koşuluna bağlı. Vakıf maddi, manevi destek yanında staj olanakları da sağlamaya çalışıyor.


www.semayazar.org.tr





Tefken Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı:





Burslar için, üniversite sınav sonuçlarına göre bir yüksek öğrenim kurumunu ilk 20 bin kişi içinde kazanmış olması esas alınarak değerlendirme yapılıyor. Endüstri, Bilgisayar, Elektrik, Elektronik, İnşaat, Çevre, Makine, Kimya, Gıda, Ziraat, İmalat, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Mimarlık, Matematik, Fizik, İstatistik, Hukuk, Konservatuar (Müzik), İktisat, İşletme veya Bioteknoloji bölümlerinden birini kazanmak, değerlendirme sebebi oluyor.


www.tekfenburs.org





Toplum Gönüllüleri Vakfı:





Toplum Gönüllüleri Vakfı 2005-2006 öğrenim yılından başlayarak T.C. vatandaşı olan öğretmen çocuklarına (devlet ilköğretim, lise ve dengi okullarında görevli veya bu okullardan birinden emekli bir anne ve/veya babanın çocuğu olan) burs sağlıyor.


www.tog.org.tr





TÜBİTAK:





Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Vakfı, Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik etmek, bilim insanlarına destek vermek, toplumda bilim ve teknoloji kültürünün oluşmasına yardımcı olmak için faaliyet gösteriyor.


www.tubitak.gov.tr





Türkiye Engelliler Spor ve Eğitim Vakfı:





Vakıf, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerden birinde okuyan veya Devlet üniversitesi bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenimi gören, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli, güvenilir, başarılı, yüzde 40 ve üzeri derecede engelli öğrencilere, yönetmelikle belirlenen adaylık ve seçilme şartlarını yerine getirmeleri halinde burs yardımı yapıyor.


www.tesyev.org





Türk Eğitim Vakfı:





Yurt içinde Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, başarılı ve maddi destekten yoksun öğrencilere burs veriyor. TEV burslarından yararlanmak isteyen öğrencilerin 1-31 Ekim tarihleri arasında TEV’in web adresinden form doldurmaları ve öğretim kurumlarına teslim etmeleri gerekiyor.


www.tev.org.tr





Vehbi Koç Vakfı:





Vakıf bugüne dek kamu ve özel kuruluşlar arasında üniversite öğrencilerine en yüksek tutarda burs veren kuruluş. Vakfın burslarından her yıl 2.000’e yakın genç yararlanıyor. Vehbi Koç Vakfı toplam bursiyer sayısı, Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi ile 10 bin olarak hedeflenmektedir.


www.vkv.org.tr





Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı:





Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın önde gelen amacı, Türkiye’nin en önemli kaynağı olan gençlerin eğitimine katkıda bulunmak. Bu kapsamda üniversitelerde, yüksek ve orta öğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı, üniversitelerin, İşletme, İşletme Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, İktisat, Kimya Lisans, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Veterinerlik, Su Ürünleri bölümlerinde eğitim gören öğrencilere,





Vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Bugüne kadar 4500’e yakın öğrencinin eğitimine katkıda bulunulmuştur.





www.yasar.com.tr

Konular

Öğrencilerin küçük yaşlarda ve ortaokul kademesinde mesleğe yönlendirilemez mi?
MSÜ başvurusu nasıl yapılır?
ÖSYM, MEB, AÖF, sınav görevlilerinin alacağı ücretler kaç TL?
OBP’nin üniversiteye yerleştirmelerde etkisi kaldırılmalı mı?
Özel üniversitelerde yaş sınırı var mı?
Geçmiş dönemlere ait ÖSYM sınav sonuç belgesi edinmek ücretli mi?
İYEP nasıl ve kaç saat uygulanacak?
KYK burs/kredi iptal başvurusu e-Devletten nasıl yapılır?
Birden Fazla Dil İçin Yabancı Dil Tazminatı Ödenmesi Mümkün Müdür?
YKS ÖSYM Sıkça Sorulan Sorular Açıklandı
TYT-YKS Puan Türleri Hakkında En Çok Merak Edilenler
Söz Puanının TYT ve AYT testlerindeki ağırlıkları ve katkısı ne olacaktır?
Nitelikli Mezun İçin MYO'larda Altyapı Yeterli mi?
Öğretmenlik programlarına başvuru için TYT başarı sırası kaç olmalı?
Geçen yıl yerleşip tekrar sınava girecek adayların puanı nasıl etkilenecek?
TYT sıralamalar nasıl olacak?
MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?
TYT, AYT ve YDT Nasıl Uygulanacaktır?
YKS Aday Başvuru Formu Doldurulurken Nelere Di̇kkat Edi̇lmeli̇di̇r?
Önümüzdeki yıllarda en çok aranan meslek grupları neler olacak?
TYT'de 0,5 net şartı üniversite kontenjanlarının boş kalmasına neden olur mu?
Anadolu teknik programlarına öğrenci seçme merkezi sınav e-kılavuzu yayımlandı mı?
Üniversiteye giriş sınavı ne zaman kalkıyor?
Sınavla öğrenci alan okul listelerinde yer almayan iller
YDT Rusça Örnek Soru Kitapçığı Tıkla İndir
YKS sınav tarihi değişti mi?
TYT testlerindeki her bir sorunun puan değeri aynı mı?
Üniversite sınavlarının tarihi değişti
Yeni kurulacak üniversitelere yeni bölgesel misyonlar verilecek
İkametgah değiştiren öğrenci bulunduğu ilde eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilir mi?