2018 LYS başvuru formu nasıl doldurulur?







LYS başvuru formu nereden alınır, nasıl doldurulur, 2018 ÖSYM LYS başvuru formu çıktısı alma ve doldurma ile gerekli evraklar ve belgeler ygs2017.com'da.





2018 LYS başvuru kılavuzu ve formu indirmek için tıklayınız





2018 LYS başvuru işlemleri için tıklayınız





LYS Başvuru formu nereden alınır? sorusu 2018 LYS başvurularının sona ermesine az bir süre kala adaylar tarafından oldukça fazla merak ediliyor. 2018 yılı içinde (LYS) Lisans Yerleştirme sınavına başvuru yapacak olan adaylar LYS Başvuruları nasıl yapılacak, başvuru formu çıktısı nasıl alınır merak ediyorlar. LYS başvuruları Nisan 2018 tarihinde başladı. Başvurular Nisan 2018 günü sona erecek. Başvuru tarihinin sona ermesinden sonra Nisan tarihinde LYS Başvuru ücretleri ilgili bankalara yatırılacak. Başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili ÖSYM tarafından yapılmış bir açıklama yok. LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) başvurusunun başlamasının ardından, 2018 LYS sınavına başvuru yapacak olan adaylar lys başvuru formu nereden alınacak? sorusunun cevabını merak ettiler. LYS sınavının başlamasına az bir süre kala, LYS 2018 başvuru formu nasıl doldurulur, nelere dikkat etmek gerekir? LYS başvuru kılavuzu 2018 ve LYS başvuru formu çıktısı alma linki haberin ayrıntılarında.





LYS BAŞVURU FORMU 2018 ERİŞİME AÇILDI





YGS başvuru formu Nisan 2018 itibarı ile ÖSYM tarafından erişime açıldı. 2018 tarihinde başvuruların başlamasından sonra saat 10.00 itibarı ile erişime açıldı. 14 gün sürecek başvurular Nisan 2018 tarihine kadar sürecek. LYS başvuru ücretleri başvuru tarihleri sona erdikten bir gün sonra Nisan 2018 tarihinde internetten, ATM'lerden ve banka şubelerinden ödenebilecek. ÖSYM tarafından başvuruların başlatılmasıyla sınav başvuru yapacak olan adaylar LYS başvuru formu nasıl doldurulur? YGS başvurusu internetten nasıl yapılır? Öğrenmek istediler. YGS başvuru forumu indirme linki ve detayları haberimizin ayrıntılarında bulabilirsiniz.








2018 LYS BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER





2018 yılı üniversiteye giriş sınavlarından 2.si olan LYS başvurusu için gerekli belgeler ve yapılması gerekenler: YGS’ye başvurduğunuzdan bu başvuru için başvuru formuna ihtiyacınız yoktur. LYS için ayrı bir başvuru kılavuzu yayınlanmayacaktır. 2018 ÖSYS kılavuzunda gerekli bilgiler yer almaktadır. (ÖSYS tercih kılavuzu yukarıdaki linkte yer almaktadır. Banka ödemenizi yaptıktan sonra alacağınız dekontu saklayın, başvuru merkezine giderken kimliğinizle birlikte yanınızda götürün. ÖSYM LYS Başvuru merkezleri: Liseler ve ÖSYM başvuru merkezleridir.





LYS BAŞVURU FORMU NEREDEN ALINACAK?





LYS başvuru formu 2018 sınava başvuru yapacak olan öğrencilerin eğitim gördükleri okulların müdürlüklerinden ve ÖSYM Sınav Başvuru Merkezleri'nden temin edilebilecek. LYS'ye internet üzerinden başvuru yapmak isteyen adaylar ise LYS başvuru formunu ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ais.osym.gov.tr'den doldurabilecek ve çıktısını alabilecekler.





2018-ÖSYS LYS ADAY BAŞVURU FORMU DOLDURMA





LYS Aday Başvuru Formundaki alanların doldurulmasına ilişkin açıklamalar sırasıyla ve aynı başlıklar kullanılarak aşağıda verilmiştir. Bu açıklamalar dikkatle okunduktan sonra doldurma işlemine geçilmelidir.





Form, başvuru işleminin kolay ve doğru yapılmasına yardımcı olacağı için bu forma yazılanlar okunaklı olmalıdır. Formun doğru ve eksiksiz olarak doldurulması adayın sorumluluğundadır. Kimlikle ilgili bilgi alanlarına, adayın nüfus cüzdanında yer alan bilgiler değiştirilmeden, kısaltma yapılmadan yazılacaktır.





DİKKAT! Aday Başvuru Formu'ndaki bilgilerin gerçeğe uygun olmasından tümüyle aday sorumludur. Eksik veya yanlış bilgilerden adayların yararına doğacak sonuçlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar sonradan düzeltilmez. Yazdığı bilgilerdeki eksiklik ve yanlışlardan doğacak sonuçlarla ilgili olarak adayın itirazları dikkate alınmaz.





Yanlış bilgi verildiğinin tespiti hâlinde, adayların sınav sonuçlarına ilişkin bütün hakları geçersiz sayılır. ÖSYM tarafından gerektiğinde adaylara; telefon, SMS, e-posta vb. yollarla bilgilendirme yapılabildiğinden ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemindeki iletişimle ilgili bilgilerin mutlaka güncel ve doğru olması gerekmektedir.





YGS BAŞVURU FORMU 2018 NASIL DOLDURULUR ÖRNEK TABLO





T.C. KİMLİK NUMARASI





Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu alana T.C. Kimlik Numaralarını yazacaklardır.





T.C. Kimlik Numarası edinmiş olup uyruğundan biri Türkiye Cumhuriyeti olan çift uyruklu adaylar ile doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenlerden 5203 sayılı





Kanun ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile Saklı Tutulan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olanlar (Pembe/Mavi Kart sahipleri) bu alana T.C. Kimlik Numaralarını yazacaklardır.





T.C. Kimlik Numarası bulunmayan KKTC uyruklu, yabancı uyruklu veya uyruğu olmayan adaylar bu alana, T.C. Kimlik Numarası yerine kullanacakları Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi’nden (MERNİS) almış oldukları “9” ile başlayan, 11 rakamdan oluşan Yabancı Uyruklu (Y.U.) Numarasını (yabancı kimlik numarası) yazacaklardır. Bu adayların kişisel bilgileri MERNİS’ten ÖSYM kayıtlarına yansıtılacaktır. MERNİS’ten YU Numarası edinmemiş adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden Y.U. numarası edinme formunu doldurarak onaylayacaklar ve böylece bir “Belge Kodu” edineceklerdir. Bu formun bir dökümü ve geçerli kimlik belgeleri ile birlikte ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine başvurarak ücreti karşılığı Y.U. numaralarını edineceklerdir. Başvuru süresince KKTC hariç yurt dışında bulunan adaylardan MERNİS’te Y.U. numarası bulunmayanlar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden Y.U. numarası edinme formunu doldurarak edindikleri





“Belge Kodu” ile ÖSYM Çağrı Merkezinden Y.U. numaralarını alacaklardır.





ADI


SOYADI


BABA ADI


ANNE ADI


DOĞUM TARİHİ


CİNSİYETİ


DOĞUM YERİ


NÜFUSA KAYITLI OLDUĞU İL/İLÇE


UYRUĞU






T.C. uyruklular ile uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklular, “T.C.” seçeneğini işaretleyeceklerdir.





Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçıları (Pembe/Mavi Kart sahipleri/SaklıTutulan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olanlar) “Mavi Kartlı” seçeneğini işaretleyeceklerdir.





Bulgaristan'dan göç yoluyla gelmiş Türk soylular, “Bulgaristan'dan göç” seçeneğini işaretleyeceklerdir.





Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) uyruklular ile uyruğundan biri KKTC olan çift uyruklular,





“KKTC” seçeneğini işaretleyeceklerdir. Uyruğundan biri T.C. olan KKTC uyruklular “T.C.” seçeneğini işaretlemelidir.





KKTC uyruklu adaylar ilgili alana KKTC Kimlik Numaralarını da yazacaklardır.





Yabancı uyruklular, hiçbir devletin uyruğunda olmayanlar ve mülteciler “Yabancı Uyruklular” seçeneğini işaretleyeceklerdir (Sadece bu seçeneği işaretleyen yabancı uyruklu adayların Türkiye’deki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri ÖSYS kapsamı dışındadır. Yabancı uyrukluların Türkiye’deki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri Yükseköğretim Kurulunun belirlediği usul ve esaslar doğrultusunda ilgili yükseköğretim kurumları tarafından yapılmaktadır.).





Türk soylu yabancıların Türkiye'de meslek ve sanatlarını serbestçe yapabilmelerine, kamu, özel kuruluş ve iş yerlerinde çalışabilmelerine ilişkin 2527 Sayılı Kanunun kapsamında bulunanlar “2527 Sayılı Kanun





Kapsamında Bulunanlar” seçeneğini işaretleyeceklerdir.





Birden fazla uyruğu olan adaylar, bu alanda birden çok seçeneği işaretleyebileceklerdir ancak, diğer uyruk bilgilerinin sisteme işlenebilmesi için değişikliğe esas belgelerini dilekçe ekinde Merkezimize göndermelidir.





YAZIŞMA ADRESİ





KKTC dâhil Türkiye dışında oturan adaylar, ADRES bilgi alanına ülke adı dâhil tüm adres bilgilerini yazacaklar,





ADRES İLİ ve ADRES İLÇESİ bilgi alanlarını boş bırakacaklardır.





TELEFON NO


E-POSTA ADRESİ






12. ve 13. bilgi alanlarına size ulaşılabilecek en güncel ve doğru bilgilerinizi yazınız. Merkezimizin sizinle yapacağı bütün iletişim işlemlerinde bu bilgilerin kullanılacağını unutmayınız.





ÖSYM tarafından gerektiğinde adaylara; telefon, SMS, e-posta vb. yollarla bilgilendirme yapıldığından, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemindeki iletişim bilgilerinin adaylar tarafından güncel tutulması zorunludur.





OKUL ADI VE KODU


OKUL TÜRÜ VE KODU


ALAN ADI VE KODU


DAL ADI VE NO


OKUL NUMARASI


İLGİLİ ORTAÖĞRETİM KURUMUNA KAYIT TARİHİ






Bu alana, ilgili ortaöğretim kurumuna kayıt olunan tarih yazılacaktır. İlgili ortaöğretim kurumuna 30.03.2012 tarihinden sonra kayıt olan adaylar için Tablo-3A ve Tablo-3B1 kapsamında ek puan hesaplanmayacaktır.





MEZUNİYET TARİHİ NOT SİSTEMİ DİPLOMA NOTU/PUANI





14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21. ve 22. bilgi alanlarına, 2015-2016 öğretim yılında mezun olabilecek durumda olan adaylar okul adı, okul türü, alan adı, dal adı ve kodları, okul numarası ile kayıt tarihi bilgilerini yazacak; mezuniyet tarihi, not sistemi ve diploma notu alanlarını boş bırakacaklardır. Mezun durumda olan adaylar ise bu alanların tümünü dolduracaklardır. MEB e-okulda eğitim bilgisi olmayan adaylardan 2007 ve sonrasında bir ortaöğretim kurumundan mezun olanların (KKTC okulları dâhil) mezuniyet belgelerinde diploma notlarının 100’lük sisteme dönüştürülmüş olarak yazılı olması ve 100’lük sisteme dönüştürülmüş olarak başvurularını yapmaları gerekmektedir.





2018 LYS SINAV TARİHLERİ





LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi : Haziran 2018 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika





LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi : Haziran 2018 (Pazar), 10.00, 135 dakika





LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : Haziran 2018 (Pazar), 14.30, 120 dakika





LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : Haziran 2018 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika





LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : Haziran 2018 (Pazar), 10.00, 120 dakika





ÖSYM İLETİŞİM ADRESLERİ





ADRES (ÖSYM) ÖSYM Başkanlığı 06800 Bilkent-ANKARA





Başvuru, sınav ve sınav sonuçları konusunda adaylarca gönderilecek her tür dilekçe için





ÖSYM İnternet Adresi http://www.osym.gov.tr





Çağrı Merkezi Telefon Numarası 444 ÖSYM (444 67 96)





ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent-ANKARA





Sonuçlar İçin İnternet Adresi https://sonuc.osym.gov.tr





ÖSYS İçin Aday İşlemleri (Başvuru, bilgi kontrol, değişiklik, düzeltme, tercih yapma vb.) https://ais.osym.gov.tr





ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri





ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinin adres ve iletişim bilgileri


ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) İnternet adresinde yer almaktadır.

Konular

Öğrencilerin küçük yaşlarda ve ortaokul kademesinde mesleğe yönlendirilemez mi?
MSÜ başvurusu nasıl yapılır?
ÖSYM, MEB, AÖF, sınav görevlilerinin alacağı ücretler kaç TL?
OBP’nin üniversiteye yerleştirmelerde etkisi kaldırılmalı mı?
Özel üniversitelerde yaş sınırı var mı?
Geçmiş dönemlere ait ÖSYM sınav sonuç belgesi edinmek ücretli mi?
İYEP nasıl ve kaç saat uygulanacak?
KYK burs/kredi iptal başvurusu e-Devletten nasıl yapılır?
Birden Fazla Dil İçin Yabancı Dil Tazminatı Ödenmesi Mümkün Müdür?
YKS ÖSYM Sıkça Sorulan Sorular Açıklandı
TYT-YKS Puan Türleri Hakkında En Çok Merak Edilenler
Söz Puanının TYT ve AYT testlerindeki ağırlıkları ve katkısı ne olacaktır?
Nitelikli Mezun İçin MYO'larda Altyapı Yeterli mi?
Öğretmenlik programlarına başvuru için TYT başarı sırası kaç olmalı?
Geçen yıl yerleşip tekrar sınava girecek adayların puanı nasıl etkilenecek?
TYT sıralamalar nasıl olacak?
MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?
TYT, AYT ve YDT Nasıl Uygulanacaktır?
YKS Aday Başvuru Formu Doldurulurken Nelere Di̇kkat Edi̇lmeli̇di̇r?
Önümüzdeki yıllarda en çok aranan meslek grupları neler olacak?
TYT'de 0,5 net şartı üniversite kontenjanlarının boş kalmasına neden olur mu?
Anadolu teknik programlarına öğrenci seçme merkezi sınav e-kılavuzu yayımlandı mı?
Üniversiteye giriş sınavı ne zaman kalkıyor?
Sınavla öğrenci alan okul listelerinde yer almayan iller
YDT Rusça Örnek Soru Kitapçığı Tıkla İndir
YKS sınav tarihi değişti mi?
TYT testlerindeki her bir sorunun puan değeri aynı mı?
Üniversite sınavlarının tarihi değişti
Yeni kurulacak üniversitelere yeni bölgesel misyonlar verilecek
İkametgah değiştiren öğrenci bulunduğu ilde eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilir mi?