E Devlet Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama Sistemi Giriş







Ülkemizde e devlet kullanıma açıldığı günden bu yana vatandaşların online olarak gerçekleştirebileceği başta E devlet Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama işlemleri olmak üzere pek çok uygulama internet üzerinden hizmete sunulmuş ve tüm vatandaşlarımıza büyük bir kolaylık sağlamıştır. Basit bir işlem için bile saatlerce süren işlemler artık tek tıkla e devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.





E Devlet Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama Sistemi Giriş için Tıklayın





Peki e devlet Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama işlemleri nasıl yapılır ve e devlet şifresi nasıl alınır ? Tüm detaylar ziyaretçilerimize özel olarak hazırlandı ! İşte Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama işlemleri hakkında tüm detaylar...








Ülkemizde e devlet kullanıma açıldığı günden bu yana vatandaşların online olarak gerçekleştirebileceği başta E devlet Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama işlemleri olmak üzere pek çok uygulama internet üzerinden hizmete sunulmuş ve tüm vatandaşlarımıza büyük bir kolaylık sağlamıştır. Basit bir işlem için bile saatlerce süren işlemler artık tek tıkla e devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Peki e devlet Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama işlemleri nasıl yapılır ve e devlet şifresi nasıl alınır ? Tüm detaylar ziyaretçilerimize özel olarak hazırlandı ! İşte Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama işlemleri hakkında tüm detaylar !








E-Devlet Şifresini Unuttum Ne Yapmam Gerekiyor?





1. E-Devlet şifrenizi unutmanız veya kaybetmeniz durumunda yapmanız gereken ilk adım, ikamet ettiğiniz mevkide bulunan en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekiyor. PTT şubelerinde şifre işlemleri vezneler tarafından verilmektedir. Buradan vereceğiniz 2 TL ücret karşılığında, şifreniz bir zarf içerisinde sizlere verilecektir.





2. E-devlet şifrenizi unutmanız durumunda, tekrar bir PTT şubesine gitmeniz gerekiyor. Bu uygulamanın nedeni ise, sizin yerinize şifre almak isteyen kişilere karşı bir önlem olarak kullanıma sunulmuştur. e devlet projesinde güvenlik kavaramına büyük bir önem az etmektedir. Bu sebeple, sistemin güvenliği için her türlü önlem alınmıştır. Şifreler, başvuruda bulunan her vatandaş için ayrı ayrı oluşturulur. Aynı şifreden bir başka vatandaşa verilmez.





3. Bir diğer alınan güvenlik önlemi ise, başvuruda bulunan kişinin kimliği alınarak, kontrol edilmektedir.





4. İlk kez şifre alacak kişiler 2 TL hizmet bedeli öderken, sonraki şifre unutmalarda bu ücret 10 TL olmaktadır. Daha önceden ise, şifre unutma işlemleri 4 TL olarak belirlenmişti.





e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?








E-Devlet hizmetlerinden yararlanabilmek için öncelikli olarak kişilerin e-devlet kapısı şifresi almaları gerekmektedir. Diğer sitelerdeki gibi internet üzerinden şifre alımı yapılmamaktadır. e devlet şifresi almak isteyenler PTT Müdürlüğü'nden başvuruda bulunup aynı anda şifre alabilmektedir. PTT, e-devlet şifresi için cüzi bir rakam talep etmektedir. Kişiler sadece kendilerine ait e-devlet şifresi talep edebilirler, Başkalarına ait şifre ise verilmemektedir.





e-Devlet Hizmetleri Nelerdir? e-Devlet şifresi ile Neler yapılır?





Sanıldığından çok daha fazla hizmet sunan e-devlet kapısı bir çok hizmeti bünyesinde barındırıyor. Sigorta, askerlik, sicil bilgileri, çalışma bilgileri, eğitim bilgisi, sgk detayları gibi ön plana çıkan bir çok bilgiye bu sayede ulaşabilirsiniz. aşlık olarak verecek olursak e-devlet ile yararlanabileceğiniz bazı hizmetler şu şekildedir:





Sigorta prim borcu sorgulama


Askerlik yeri bilgilerine ulaşma


Sosyal Güvenlik Kurumu bilgileri


Emekli aylık bilgileri


Hizmet Dökümü


Vergi Borcu Sorgulama


Sicil Kaydı Sorgulama


Dava Dosyası Sorgulama


IMEI Sorgulama, Cep telefonu Sorgulama


Başbakanlık iletişim Merkesi ile iletişim kurma


Araç Sorgulama





Daha bir çok hizmetin sorgulanabildiği e-devlet kapısı üzerinden bir çok sorgulamaya tek bri yerden ulaşmanız mümkün. Bunun için ise yapmanız gereken tek şey PTT müdürlüklerinden alacağınız şahsınıza ait bir e-devlet kapısı şifresi.








e-Devlet Girişi Nasıl Yapılır?








E-devlet şifresi alanlar sisteme dair tam bilgi sahibi olmayabilir. Devlet kapısında nasıl işlem yapılır veya nasıl giriş yapılır merak edenler için; PTT'den aldığınız şifre hazır ise turkiye.gov.tr adresine girerek sağ üst kısımda yer alan "Sisteme Giriş" butonuna tıklayınız. Açılan pencerede TC kimlik numaranız ve size verilen şifreyi yazınız. Daha sonra pencere açılacaktır ve karşınıza sorgulamalar yapabileceğiniz ekran gelecektir. Bu sayfa üzerinden bir çok hizmete ulaşabilirsiniz.





Neden e-Devlet Şifresi Almalıyım?





Günümüzde bir çok sorgulamayı kısa yoldan yapabilmeniz için şifre almanız tavsiye edilir. Sadece sorgulamalar değil, devlet ile ilan iletişiminizi kuvvetlendirmek adına da yararlı olacaktır. Bazı durumlarda ise e-devlet şifresi almak zorunlu kılınmaktadır. Örneğin askerlik işlemleri için e-devlet şifresi şart koşuluyor. Bunun sebebi ise askere gidecek erlerin sevk yerleri turkiye.gov.tr adresinden yapılmaktadır. Sadece askerlikle sınırlı kalmamak üzere bir çok bildirim e-devlet paneline düşebilmektedir. bilgilerden haberdar olmanız açısından şifre almanız ve devamlı kontrol etmeniz önerilir.

Konular

Öğrencilerin küçük yaşlarda ve ortaokul kademesinde mesleğe yönlendirilemez mi?
MSÜ başvurusu nasıl yapılır?
ÖSYM, MEB, AÖF, sınav görevlilerinin alacağı ücretler kaç TL?
OBP’nin üniversiteye yerleştirmelerde etkisi kaldırılmalı mı?
Özel üniversitelerde yaş sınırı var mı?
Geçmiş dönemlere ait ÖSYM sınav sonuç belgesi edinmek ücretli mi?
İYEP nasıl ve kaç saat uygulanacak?
KYK burs/kredi iptal başvurusu e-Devletten nasıl yapılır?
Birden Fazla Dil İçin Yabancı Dil Tazminatı Ödenmesi Mümkün Müdür?
YKS ÖSYM Sıkça Sorulan Sorular Açıklandı
TYT-YKS Puan Türleri Hakkında En Çok Merak Edilenler
Söz Puanının TYT ve AYT testlerindeki ağırlıkları ve katkısı ne olacaktır?
Nitelikli Mezun İçin MYO'larda Altyapı Yeterli mi?
Öğretmenlik programlarına başvuru için TYT başarı sırası kaç olmalı?
Geçen yıl yerleşip tekrar sınava girecek adayların puanı nasıl etkilenecek?
TYT sıralamalar nasıl olacak?
MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?
TYT, AYT ve YDT Nasıl Uygulanacaktır?
YKS Aday Başvuru Formu Doldurulurken Nelere Di̇kkat Edi̇lmeli̇di̇r?
Önümüzdeki yıllarda en çok aranan meslek grupları neler olacak?
TYT'de 0,5 net şartı üniversite kontenjanlarının boş kalmasına neden olur mu?
Anadolu teknik programlarına öğrenci seçme merkezi sınav e-kılavuzu yayımlandı mı?
Üniversiteye giriş sınavı ne zaman kalkıyor?
Sınavla öğrenci alan okul listelerinde yer almayan iller
YDT Rusça Örnek Soru Kitapçığı Tıkla İndir
YKS sınav tarihi değişti mi?
TYT testlerindeki her bir sorunun puan değeri aynı mı?
Üniversite sınavlarının tarihi değişti
Yeni kurulacak üniversitelere yeni bölgesel misyonlar verilecek
İkametgah değiştiren öğrenci bulunduğu ilde eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilir mi?