Yurtdışından TYT başvurusu nasıl yapılır?







ÖSYM 2018 TYT başvuruları devam ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan TYT başvurularının son günü ne zaman? diye merak eden öğrenciler sitemizden yararlanabilirler. Başvuruların nasıl yapılacağını, ücret bilgilerini ve diğer tüm detayları buradan görebilirsiniz. İşte ÖSYM 2018 TYT başvuru tarihleri ve ayrıntılı bilgiler.








ÖSYM 2018 TYT başvuruları son gün ne zaman? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan TYT başvuruları sürüyor. Öğrenciler TYT başvurularının nasıl yapıldığını ve başvurunun son gününün ne zaman olduğunu merak ediyorlar. Sizler için hazırladığımız bu haberden ÖSYM TYT başvuru tarihlerini görebilir ve diğer ayrıntılı bilgileri inceleyebilirsiniz. İşte ÖSYM takvimi ve tüm detaylar.





TYT Başvuru Tarihleri : Mart 2018 (Ücret ödeme için son gün,Mart 2018





2018 TYT başvuru ekranı için tıklayınız


2018 ÖSYS kılavuzunu indirmek için tıklayınız





ÖSYS'YE BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR?





2018-ÖSYS'ye başvurmak isteyen adayların yapacakları işlemler aşağıda sıralanmaktadır:





a) 2018-ÖSYS Kılavuzuna Erişim: 2018-ÖSYS'ye başvurmak isteyen adaylar, 2018-ÖSYS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir.Kılavuz satışı yapılmayacaktır.





b) Başvuruların Nereye Yapılacağının Belirlenmesi (Bkz. Şekil 1):





- Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında öğrenim gören adaylar; başvurularını kendi okullarından yapacaklardır. Kendi okulu başvuru merkezi olmayan adaylar, okul müdürü tarafından ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezine yönlendirilecektir.





- ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.





- Diğer adaylar (açık lise öğrencileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayan, sistemde kayıtlı eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar); başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.





* Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.





** Eğitim bilgisi: 2008 yılı ve sonrasında MEB'e bağlı bir ortaöğretim kurumdan mezun olanlar ile daha önce yapılan ÖSYS sınavlarına başvuru yapmış adayların Eğitim Bilgileri ÖSYM sisteminde bulunmaktadır. Bu bilgiler, başvuruda başvuru ekranına yansıtılacaktır.





c) Başvuru Yapılacak Merkezler: ÖSYS başvuru merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır.





d) Ücretlerin Yatırılması: Ücretler ile ilgili bilgiler kılavuzun 2.6. maddesinde yer almaktadır.





DİKKAT: Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından, sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır.





e) Aday Başvuru Formunun Doldurulması: Adaylar, kılavuzun 2.4. maddesini dikkatle okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklardır.





f) Aday Başvuru Formunun Onaylatılması: Son sınıftaki adaylardan MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi olmayanlar, Aday Başvuru Formundaki eğitim bilgilerini kendi okul müdürlüklerine onaylatacaklardır.





g) Aday Başvuru Formunun Başvuru Merkezine Teslim Edildiği/Edilmediği Durumlar:





1) MEB e-okul sisteminde ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgisi olmayanlar,





2) MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi olmayanlardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı olan eğitim bilgisinde değişiklik olanlar ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya diğer başvuru merkezlerinden yapacakları başvuru sırasında Aday Başvuru Formu ekinde diploma/mezuniyet vb. belgelerinin onaylı bir örneğini başvuru merkezi görevlisine teslim edeceklerdir. Belgeler, teslim alındığı tarihten itibaren en az 1 takvim yılı başvuru merkezlerinde saklanacaktır.





Bunun dışında başvuru merkezlerine Aday Başvuru Formu veya herhangi bir belge (sağlık raporu, yurt dışında öğrenim gören adaylara ait transkript vb.) teslim edilmeyecek gerekli hallerde bu belgeler, aday tarafından doğruda ÖSYM'ye gönderilecektir.








Yurt Dışından Başvurular





İnternet aracılığıyla bireysel başvuru hakkı olmayan adaylardan, başvuruların yapılacağı tarihler arasında eğitim, tedavi vb. nedenlerle yurt dışında bulunduğu için (KKTC ve Kırgızistan-Bişkek hariç) başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayanlar, başvurularını aşağıdaki şekilde yapacaklardır. Posta yolu ile başvuru alınmayacaktır.





Bu adaylar, sınava Ankara'da girecekler ve sınava sadece pasaportları ile kabul edileceklerdir. Bu adaylar için sınavda pasaport dışında bir kimlik belgesi kabul edilmeyecektir.





1) MERNİS'te Y.U. numarası bulunmayanlar, YU Numarası alacaklardır.





2) Yurt dışından başvuru yapmak isteyen adaylar, ÖSYM Çağrı Merkezi'ni başvuru süresi içerisinde bir yurt dışı telefon numarasından arayarak sınava yurt dışından başvuracaklarını bildireceklerdir. Çağrı Merkezi Personeli ilgili adayın sınava yurt dışından başvuru yapacağını sisteme kayıt edecektir.


3) Adaylar, T.C Kimlik / YU Numarası ve şifresiyle AİS'e giriş yaparak başvuru bilgilerini sisteme kaydedeceklerdir. ÖSYM aday internet erişim şifresi olmayanlar ÖSYM'nin Çağrı Merkezinden şifrelerini edineceklerdir.





4) Başvuru işlemini yapan adaylar, başvuru süresince ve başvuru süresi bittikten sonraki ilk gün 23.59'a kadar www.osym.gov.tr internet adresinde bulunan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini yatıracaklardır.





5) Adaylar, başvuru süresi içinde başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinerek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamalıdır.





6) ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayanlar; fotoğraf alanını boş bırakacaklardır.


Ayrıca; adaylar, eğitim bilgileri alanında güncelleme /ekleme yapabileceklerdir (MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi olanlar hariç). Adaylar, Ankara'da sınava alınacaklardır.





7) Sınav başvuru ücretini yatırarak sınava başvurularını tamamlayan 6. maddede belirtilen adaylar, sınav tarihinden önceki son resmi iş günü mesai saati bitimine kadar ÖSYM Ankara Sınav Koordinatörlüğüne (Çetin Emeç Bulvarı 1290. Sokak No:2 Yukarı Öveçler-ANKARA) aşağıdaki belgelerle birlikte şahsen başvuru yaparak başvurularını tamamlayacaklar ve Sınava Giriş Belgelerini edinebileceklerdir. Bu belgelerden biri bile eksik olan adayların başvurusu tamamlanmamış olacaktır. Bu adaylar, Sınava Giriş Belgesi edinemezler.





a) Doldurulmuş ve aday tarafından imzalanmış Aday Başvuru Kayıt Bilgisi


b) Başvuru tarihinde yurt dışında bulunduğunu belirten resmî bir belge (pasaportun aslı ve pasaport giriş- çıkış mühürlerinin bulunduğu sayfanın onaylı bir örneği)


c) Diploma veya öğrenim durumunu gösterir resmî bir belgenin onaylı örneği (eğitim durumunda herhangi bir güncelleme/ekleme yapılmış ise)





8) Yukarıda belirtilen belgeler, başvuru merkezi görevlisince kontrol edilecektir. Adayın geçerli bir fotoğrafı bulunmaması durumunda fotoğrafı çekilecek, eğitim bilgisindeki aday beyanı eğitim bilgilerini gösterir belge doğrultusunda BM görevlisi tarafından sistemde onaylanacaktır.





9) Pasaportundaki giriş-çıkış tarihleri doğrultusunda yurt dışında olduğu süre sınavın başvuru süresinin tamamını içermediği tespit edilenlerin (başvuru yaparak sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini yatırmış olsalar bile) başvuruları kabul edilmeyecektir.





10) Belgelerinde eksiklik/ tutarsızlık olan adaylar ile sınav başvuru ücretini süresi içinde yatırmayan adaylar için bu işlemler yapılmayacak, bu durumdaki adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.





Belgelerinde eksiklik/ tutarsızlık olan adaylar ile sınav başvuru ücretini süresi içinde yatırmayan adaylar sınava alınmayacaklardır. Bu adayların başvuru kayıt bilgileri sınavdan sonra silinecektir.





11) Başvuru merkezi görevlisince adayın pasaportu incelemeden hemen sonra adaya geri verilecek, diğer belgeler teslim alınacaktır.


12) 6. madde kapsamında olmayan ve başvurusunu yurtdışında AİS üzerinden yapan adaylar, yurtiçinden bireysel başvuru yapan adaylar gibi işlem yapacaktır.





Yurt dışından başvuru yapan engelli/sağlık sorunu olan adaylardan, sistemde engel/sağlık bilgisi bulunmayanların veya bu bilgilerinde değişiklik olanların, sağlık/engel bilgilerinin sisteme girilebilmesi için, Sağlık/Engel Bilgi Formunu, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinin bir fotokopisi ile sağlık raporlarının onaylı bir örneğini, engel durumlarını belirten dilekçeleri ile birlikte başvuru süresi içinde ÖSYM'ye ulaştırmaları gerekmektedir.


TYT başvurular Mart'a kadar devam edecek.





ÖSYM Başkanlığı, 2018 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuruların,Mart 2018 tarihleri arasında yapılacağını ve internet aracılığıyla bireysel başvuruların ise Mart 2018 saat 23.59'da sona ereceğini bildirdi. ÖSYM'den yapılan açıklamada, ücret ödeme için son tarihin Mart 2018 olduğu belirtilerek, 2018-ÖSYS başvurularının 2 aşamadan oluştuğu ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:





“Aday bilgilerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine işlenmesi ve onay kodunun sisteme girilmesi (başvuru işlemi), Sınav/sınavsız geçiş ücretinin yatırılması (başvurunun tamamlanması). 2018-ÖSYS başvuru işlemlerinde: Başvuru işlemi yapıldıktan sonra sınav ücreti yatırılacaktır. Başvurusunu bir başvuru merkezinden veya ÖSYM'nin internet adresinden bireysel olarak yapan adaylar, daha sonra kılavuzda yer alan bilgiler doğrultusunda başvuru süresi içinde sınav/sınavsız geçiş ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı bir ortaöğretim kurumdan mezun olanların/olacakların eğitim bilgileri, MEB e-okul sisteminden elektronik ortamda ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacak, adaylar bu bilgilerini başvuru ekranında görebileceklerdir. MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi olmayanlardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgisi bulunanların eğitim bilgileri, MEB e-okul verilerine uyumlu olması amacıyla ekte yer alan Alan/Dal Dönüşüm Tablosu doğrultusunda güncellenmiştir."





"DAHA ÖNCE YAPILAN ÖSYS SINAVLARINA BAŞVURU YAPMIŞ ADAYLARIN EĞİTİM BİLGİLERİ ÖSYM SİSTEMİNDE BULUNUYOR"





Bir ortaöğretim kurumunda eğitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylardan kendi okulu başvuru merkezi olanların, başvurularını kendi okullarından yapacaklarının bildirildiği açıklamada,"ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılacaktır. Diğer tüm adaylar (kendi okulu başvuru merkezi olmayan son sınıf öğrencileri, açık lise öğrencileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayan/var olan eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar), başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin herhangi birinden yapacaklardır. Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır. Eğitim bilgisi: 2008 yılı ve sonrasında MEB'e bağlı bir ortaöğretim kurumdan mezun olanlar ile daha önce yapılan ÖSYS sınavlarına başvuru yapmış adayların Eğitim Bilgileri ÖSYM sisteminde bulunmaktadır. Bu bilgiler, başvuruda başvuru ekranına yansıtılacaktır" denildi.





"MEB E-OKUL SİSTEMİNDE EĞİTİM BİLGİLERİ ÖSYM TARAFINDAN 2018 HAZİRAN AYININ SON HAFTASI İÇİNDE SON KEZ DİPLOMA NOTLARI İLE BİRLİKTE ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİNE AKTARILACAK"





MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi bulunan adayların bu bilgilerinin, 2018-ÖSYS başvuru ekranına yansıtılacağının kaydedildiği açıklamada, “Bu bilgilerinde güncelleme gereken adaylardan; Son sınıf öğrencileri kendi okullarına, mezun adaylar İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurarak e-okul sisteminde mevcut bilgilerinin güncellenmesini sağlayacaklardır. MEB e-okul sistemindeki bilgilerin güncellenme işleminin 2018-ÖSYS'ye başvuru süresinden sonra tamamlanabileceği durumlarda bu adaylar, 2018- ÖSYS'ye mevcut bilgileriyle başvuru yapabileceklerdir. Adayların MEB e-okul sistemindeki eğitim bilgileri, ÖSYM tarafından YGS ve LYS öncesi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacağından bu bilgilerin güncel olması gerekmektedir. MEB e-okul sisteminde eğitim bilgileri ÖSYM tarafından 2018 Haziran ayının son haftası içinde son kez diploma notları ile birlikte ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacaktır. Askeri okullar, KKTC ortaöğretim kurumları ile MEB e-okul sistemi dışında kalan yurt dışı okullarda öğrenim gören adaylar bu sistemin dışındadır. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgileri kayıtlı olan adayların başvuru için başvuru merkezine gitmeden önce ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sistemde mevcut eğitim bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir. MEB e-okul sisteminde ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgisi olmayan adaylar ile MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi olmayanlardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı olan eğitim bilgisinde değişiklik olanlar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya diğer başvuru merkezlerinden yapacakları başvuru sırasında Aday Başvuru Formu ekinde diploma/mezuniyet gibi belgelerinin onaylı bir örneğini başvuru merkezi görevlisine teslim edeceklerdir. Belgeler, teslim alındığı tarihten itibaren en az 1 takvim yılı başvuru merkezlerinde saklanacaktır. Bunun dışında başvuru merkezlerine Aday Başvuru Formu veya herhangi bir belge (sağlık raporu, yurt dışında öğrenim gören adaylara ait transkript gibi) teslim edilmeyecek gerekli hallerde bu belgeler, aday tarafından doğrudan ÖSYM'ye gönderilecektir. Sistemde mevcut eğitim bilgilerinin düzeltilmesi/değiştirilmesi amacıyla Merkezimize gönderilen dilekçeler/belgeler işleme alınmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.





"2018 ÖSYS BAŞVURU İŞLEMLERİ, 2018-ÖSYS KILAVUZUNDA AYRINTILI OLARAK YER ALIYOR"





Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:





“Sağlık/engel bilgileri hariç tüm bilgi değişiklikleri/düzeltmeler, başvuru merkezlerinden veya aday tarafından ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır. 2018-ÖSYS'ye başvuru işlemleri, 2018-ÖSYS Kılavuzunda ayrıntılı olarak yer almaktadır. 2018-ÖSYS'ye başvurmak isteyen adayların, 2018-ÖSYS'ye ilişkin başvurma, başvurma koşulları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemlerin ayrıntılı olarak belirtildiği bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adayların, sınav/sınavsız geçiş ücretini ödeyerek ÖSYS'ye başvuru işlemini tamamladıktan sonra, başvuru bilgilerini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru süresi içinde mutlaka kontrol etmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinerek ÖSYS'nin diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir."








TYT BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?





Adayların sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini yatırırken banka görevlisine, ÖSYS'ye başvuru yaparken bildirdiği T.C. Kimlik Numarasını, adı, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir.





Ücret, internet aracılığıyla da yatırılabilir.


Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)


Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)


Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı


Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler


Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)


Sınav/sınavsız geçiş başvuru ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.





ÖSYM, üniversite adaylarına "el rehberi" hazırladı


ÖSYM, üniversite sınavına girecek adaylara yönelik el rehberi hazırladı.





Rehberde, TYT ve YKS olmak üzere iki aşamalı sınavlar bütününden oluşan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) ilişkin bilgilere yer verildi.





Adaylara TYT başvurularını Mart tarihleri arasında yapılacağı hatırlatılan rehberde, sınavlara başvuru sürecinde ve sınav sırasında uygulamaları gereken iş ve işlemler anlatıldı.


Rehberde, ÖSYM Başkanı'nın adaylara yönelik mesajlarına da yer verildi. Demir, rehberdeki yazısında, "ÖSYM, eğitimine yükseköğretim kurumlarında devam etmek isteyen siz öğrenciler ile size emek verenlerin bu güne kadar verdiği emek ve çabanın karşılığını alarak geleceğinizi şekillendirecek yükseköğretim programlarına yerleşmeniz amacıyla, çağdaş bir ölçme ve değerlendirme çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Bu amaçla, en etkin ölçme ve değerlendirme sistemi ile hak ve adalet ölçüsünde, bilimsel yöntemler ışığında gerçekleştirilecek bir sınav ve sınav sürecinin sorunsuz tamamlanması için tüm hazırlıklar yapılmıştır" ifadelerini kullandı.





ÖSYM Başkanı, rehberin, adayların sınav sistemi ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olabilmeleri amacıyla hazırlandığını belirterek, sınav sürecinin aşamaları ve işleyişine ilişkin temel bilgilerin yer aldığını anlattı. Adaylardan, geleceği doğru şekillendirmek için sınav kılavuzlarını dikkatle okumalarını isteyen Demir, adaylara, emeklerinin karşılığını tam olarak alabilecekleri bir sınav ve sınav süreci yaşamalarını diledi.


ÖSYM, aday el rehberini yeni yılla birlikte okullara dağıtacak.


Öte yandan, ÖSYM yeni kullanmaya başladığı "Geleceğiniz Geleceğimizdir" sloganının yer aldığı kitap ayraçlarını da rehberle birlikte öğrencilere hediye edecek.





ÖSYM 2018 TYT başvuruları devam ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan TYT başvurularının son günü ne zaman? diye merak eden öğrenciler haberimizden yararlanabilirler. Başvuruların nasıl yapılacağını, ücret bilgilerini ve diğer tüm detayları buradan görebilirsiniz. İşte ÖSYM 2018 TYT başvuru tarihleri ve ayrıntılı bilgiler.

Konular

Öğrencilerin küçük yaşlarda ve ortaokul kademesinde mesleğe yönlendirilemez mi?
MSÜ başvurusu nasıl yapılır?
ÖSYM, MEB, AÖF, sınav görevlilerinin alacağı ücretler kaç TL?
OBP’nin üniversiteye yerleştirmelerde etkisi kaldırılmalı mı?
Özel üniversitelerde yaş sınırı var mı?
Geçmiş dönemlere ait ÖSYM sınav sonuç belgesi edinmek ücretli mi?
İYEP nasıl ve kaç saat uygulanacak?
KYK burs/kredi iptal başvurusu e-Devletten nasıl yapılır?
Birden Fazla Dil İçin Yabancı Dil Tazminatı Ödenmesi Mümkün Müdür?
YKS ÖSYM Sıkça Sorulan Sorular Açıklandı
TYT-YKS Puan Türleri Hakkında En Çok Merak Edilenler
Söz Puanının TYT ve AYT testlerindeki ağırlıkları ve katkısı ne olacaktır?
Nitelikli Mezun İçin MYO'larda Altyapı Yeterli mi?
Öğretmenlik programlarına başvuru için TYT başarı sırası kaç olmalı?
Geçen yıl yerleşip tekrar sınava girecek adayların puanı nasıl etkilenecek?
TYT sıralamalar nasıl olacak?
MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?
TYT, AYT ve YDT Nasıl Uygulanacaktır?
YKS Aday Başvuru Formu Doldurulurken Nelere Di̇kkat Edi̇lmeli̇di̇r?
Önümüzdeki yıllarda en çok aranan meslek grupları neler olacak?
TYT'de 0,5 net şartı üniversite kontenjanlarının boş kalmasına neden olur mu?
Anadolu teknik programlarına öğrenci seçme merkezi sınav e-kılavuzu yayımlandı mı?
Üniversiteye giriş sınavı ne zaman kalkıyor?
Sınavla öğrenci alan okul listelerinde yer almayan iller
YDT Rusça Örnek Soru Kitapçığı Tıkla İndir
YKS sınav tarihi değişti mi?
TYT testlerindeki her bir sorunun puan değeri aynı mı?
Üniversite sınavlarının tarihi değişti
Yeni kurulacak üniversitelere yeni bölgesel misyonlar verilecek
İkametgah değiştiren öğrenci bulunduğu ilde eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilir mi?