2018-2019 KYK ara sınıf yurt başvuru sonuçları açıklandı mı?
2018-2019 eğitim ve öğretim yılı üniversite öğrenimi sırasında, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurtlarında barınma talebinde bulunan öğrenci adayların başvuru sonuçları açıklandı. KYK sonuçlarını öğrenmek isteyen üniversite öğrencileri sayfamızdaki linkten ulaşabilirler...
2019 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı Tıkla Sorgula
Lisans ve Ön lisans öğrencilerinin devlet yurtlarında ücretsiz ikamet edeceği yurtlar için KYK yurt sonuçları http://www.kyk.gov.tr/ adresinden erişime açıldı. Burs ve kredi başvuruları ise, yurt başvuru ve kayıt işlemlerinin sonlanmasının ardından, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun belirleyeceği tarihler arasında yapılacaktır.
KYK'ya bağlı yurtlarda herhangi bir yüksek öğretim kurumunu yeni kazanan ya da öğrenimine devam eden öğrenciler ikamet edebiliyor.
2018-2019 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavına girerek ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri ile herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencilerinin KYK yurdu başvuru sonuçları, KYK'nın resmi sitesinde yayınlandı.
KYK yurtlarında kalan öğrenciler yurt ücretlerini düzenli olarak yatırmak zorunda. Herhangi bir usulsüzlük ya da ücret yatmadığı zaman öğrenci, yurttan ihraç ediliyor. KYK Yurt başvuruları esnasında ayrıca depozito ücreti de alınıyor. KYK Yurt ücretleri yaz aylarında da yatırılmaya devam ediliyor.
KYK yurtlarında kalan öğrencilere barınmanın yanı sıra yemek yardımı da yapılıyor. Öğrenciler yemek ücretlerini kendileri öderken devletin kahvaltı ve akşam yemekleri için verdiği maddi destekten de yararlanıyor.
KYK YURTLARINA KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGELER
Önceliği olanlar için öncelik belgesi
Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf
Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor
Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu
18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi
Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi (Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilmesi gerekiyor.)
Ülkemizde 1961 yılından beri, yükseköğrenim eğitimi gören öğrencilere yönelik olarak bir takım hizmetler sunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerinin barınma ve burs problemlerine ışık tutmaktadır. Birçok üniversite öğrencisi için, özellikle ailesinden uzak bir şehirde üniversite eğitimi gören öğrenciler için, barınma sorunu hep olmuştur. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine kalacak yurt temin etmektedir.
Bu sene de, Ağustos 2018 tarihleri arasında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurt başvuruları alınmış bulunmaktadır. Bundan sonraki aşamada, KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrencilerin yurt kayıt işlemleri gündeme gelecektir. Yurt başvurusu sonrası yurtta kalmaya asil öğrenci olarak hak kazanan üniversite öğrencileri için, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen tarihlerde yurt kayıt işlemleri yapılacaktır.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, barınmanın dışında, üniversite öğrencilerine maddi imkanlar da sunmaktadır. Buna göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine burs ve kredi gibi maddi destekler sunmaktadır.
KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Başvuru takvimi
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, KYK yurtlarına başvuruların başladığı hatırlatarak, kredi-burs başvurularına ilişkin şu bilgilerine yer verildi:
“Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2019 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde www.kyk.gov.tr internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır.”
Anadolu Üniversitesi resmi web sitesinde bu sene (2017-2018) yapacağı güz ve bahar dönemlerinde yapılacak olan vize ve final sınavlarını açıkladı. Sınav tarihleri resmi olarak yayımlanırken, üniversitesınav tarihlerinde değişiklik olduğunda kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı. İşte sınav tarihleri...
Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilecek olan burslara dair üniversite öğrencilerinin (lisans, yüksek lisans, doktora) ne kadar ücret alacakları belirlendi. Maliye Bakanı Naci Ağbal “Bütçe giderlerinin yaklaşık yüzde 18’ini tek başına eğitime ayırıyoruz” açıklamasında bulundu, 2018 yılında ücretlerin ne kadar olacağını açıkladı. Buna göre;
Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 425 Türk Lirası alacak.
Yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 850 Türk Lirası alacak.
Doktora bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 1.275 Türk Lirası Alacak.
ÖDEMELER NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?
Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerinin T.C. vatandaşlık numarasına göre ödemeleri yapıyor. Buna göre;
TC vatandaşlık numarasının son hanesi 0 olanlar, 2018 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 6’sında ücretleri alacak.
TC vatandaşlık numarasının son hanesi 2 olanlar, 2018 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 7’sinde ücretleri alacak.
TC vatandaşlık numarasının son hanesi 4 olanlar, 2018 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 8’inde ücretleri alacak.
TC vatandaşlık numarasının son hanesi 6 olanlar, 2018 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 9’unda ücretleri alacak.
TC vatandaşlık numarasının son hanesi 8 olanlar, 2018 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 10’unda ücretleri alacak.
Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredilerinden Önlisans ve Lisans öğrenciler yararlanabiliyor. Yüksek Lisans için ise KYK kapsamında ayrı burs bulunuyor.
İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor
Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.
Beslenme yardımı
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere barınma, kredi ve burs imkânının yanı sıra beslenme yardımı da yapıyor. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ayda 240 lira beslenme yardımı alıyor.
KYK ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!
Kurumumuz; yükseköğrenim gençliğine Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’ndaki ”Devlet maddi imkânlardan yoksun başarılı öğrencilere öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar.” hükmü doğrultusunda,
1962 yılından itibaren, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu gereğince barınma hizmeti ve öğrenim kredisi,
1985 yılından itibaren, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu gereğince katkı kredisi, (2012 yılında sonlandırılmıştır.)
2004 yılından itibaren, 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs Kredi Verilmesine İlişkin Kanun gereğince burs,Vermektedir.
Ayrıca; 2011-2012 öğretim yılından itibaren de, 6082 sayılı Kanunla yapılan düzenlemeye istinaden; yurtdışında yükseköğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerine burs/öğrenim kredisi verilmektedir.
6 Mart 2004 tarihinde yürürlüğe giren 5102 sayılı Kanunla; diğer kurum ve kuruluşların burs ve kredi verme yetkileri kaldırılmıştır. Kurumumuz burs ve kredi verme konusunda tek yetkili kılınmıştır. Böylece mükerrerlik önlenerek daha fazla sayıda öğrenciye daha fazla miktarda yardım yapılması imkânı sağlanmıştır.
Öğrencilerin başvuruları http://www.kyk.gov.tr/ adresinden Kurumca ilan edilen tarihlerde internet üzerinden alınacaktır.Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun öğrencilere burs ve kredi tahsisi yapılacaktır.
Öğrenciler kredi/burs başvurusu yaparken başvuru index sayfasını dikkatlice okumaları ve başvuruyu bu yönlendirmelere uygun olarak yapmaları gerekmektedir. Öğrencilerimizin başvuru esnasında bildirdikleri özel durumlarına ilişkin belgeleri (başvuruda belirtilmektedir) süresinde Kuruma teslim etmeleri gerekmektedir. İnternet başvurusu üzerine alınan bilgiler kamu kurumlarından teyit edilmektedir.
Öğrenciler başvuru sonuçlarını Kurum internet sayfasından Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık Numarası ile girerek sistemden öğrenebileceklerdir.
Başvuru ve öğrenci durumları ile ilgili http://www.kyk.gov.tr/ internet adresinden
Ve 444 19 61 numaralı çağrı merkezinden bilgi alabilirler
Konular
- Öğrencilerin küçük yaşlarda ve ortaokul kademesinde mesleğe yönlendirilemez mi?
- MSÜ başvurusu nasıl yapılır?
- ÖSYM, MEB, AÖF, sınav görevlilerinin alacağı ücretler kaç TL?
- OBP’nin üniversiteye yerleştirmelerde etkisi kaldırılmalı mı?
- Özel üniversitelerde yaş sınırı var mı?
- Geçmiş dönemlere ait ÖSYM sınav sonuç belgesi edinmek ücretli mi?
- İYEP nasıl ve kaç saat uygulanacak?
- KYK burs/kredi iptal başvurusu e-Devletten nasıl yapılır?
- Birden Fazla Dil İçin Yabancı Dil Tazminatı Ödenmesi Mümkün Müdür?
- YKS ÖSYM Sıkça Sorulan Sorular Açıklandı
- TYT-YKS Puan Türleri Hakkında En Çok Merak Edilenler
- Söz Puanının TYT ve AYT testlerindeki ağırlıkları ve katkısı ne olacaktır?
- Nitelikli Mezun İçin MYO'larda Altyapı Yeterli mi?
- Öğretmenlik programlarına başvuru için TYT başarı sırası kaç olmalı?
- Geçen yıl yerleşip tekrar sınava girecek adayların puanı nasıl etkilenecek?
- TYT sıralamalar nasıl olacak?
- MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?
- TYT, AYT ve YDT Nasıl Uygulanacaktır?
- YKS Aday Başvuru Formu Doldurulurken Nelere Di̇kkat Edi̇lmeli̇di̇r?
- Önümüzdeki yıllarda en çok aranan meslek grupları neler olacak?
- TYT'de 0,5 net şartı üniversite kontenjanlarının boş kalmasına neden olur mu?
- Anadolu teknik programlarına öğrenci seçme merkezi sınav e-kılavuzu yayımlandı mı?
- Üniversiteye giriş sınavı ne zaman kalkıyor?
- Sınavla öğrenci alan okul listelerinde yer almayan iller
- YDT Rusça Örnek Soru Kitapçığı Tıkla İndir
- YKS sınav tarihi değişti mi?
- TYT testlerindeki her bir sorunun puan değeri aynı mı?
- Üniversite sınavlarının tarihi değişti
- Yeni kurulacak üniversitelere yeni bölgesel misyonlar verilecek
- İkametgah değiştiren öğrenci bulunduğu ilde eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilir mi?