LYS'de alınacak sonuç puanın yüzde kaçını oluşturuyor?



Nişantaşı Üniversitesi, Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Burak Kılanç, YGS’nin geride kaldığını belirterek, "YGS’den alınan sonuç her ne olursa olsun LYS’de esasında büyük oranda sonucu değiştirebileceklerinin bilincinde olarak çalışmaya devam edilmesi gerekiyor" dedi.

Ordu, ’Eket eğitim Fuarı ve Üniversite Tercih Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Altınordu ilçesinde bulunan Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen fuara katılan birçok üniversite, öğrencilere tercih döneminde yapılması gerekenler hakkına bilgiler verdi. Üniversite Tercih Fuar’ına katılan üniversiteler arasında bulunan Nişantaşı Üniversitesi standı öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Fuarda stant açan ve gençlerle bir araya gelen üniversite tanıtım görevlileri, gençlere geleceğe açılacak kapının belirlenmesinde yardımcı oldular. Fuarın açılışının ardından Nişantaşı Üniversitesi standına gençlerin ilgisinin yoğun olduğu gözlenirken, öğrenciler üniversite konusunda stant görevlilerinden uzun uzun bilgiler aldı.

BURAK KILANÇ TARAFINDAN ÖĞRENCİLERE SEMİNER VERİLDİ

Fuarda ayrıca Nişantaşı Üniversitesi, Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Burak Kılanç tarafından öğrencilere "Üniversiteye Yerleşmede Oyunun Kuralları" konulu bir seminer verdi. Seminerin ardından açıklamalarda bulunan Kılanç, "Üniversite Tercih Merkezi (ÜTM) olarak Anadolu’da yapmış olduğumuz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede üniversiteler fuarında ÜTM olarak bugün Ordu’daki gençlerle bir araya geldik ve onların üniversiteye yerleşmelerinde dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bir seminer verdik. Şu anda gençler Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını aldılar. Öğrencilerimiz Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ile öğrenci alan fakülte ve programları hedefliyorlarsa durumum nedir diye merak ediyorlar. Bu anlamda gençlere Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) 10 Mart’ta yayına almış olduğu YÖK Atlas çalışmasından örneklerle yol göstermeye çalıştık. Bunların dışında Yüksek Öğretime Geçiş sistemi ile ilgili bir takım anahtar bilgiler verdik. Tercih esnasında yapılması gerekenleri kendileri ile paylaştık" diye konuştu.

KILANÇ: "LYS’DE ALINAN SONUÇ, PUANIN YÜZDE 60’INI OLUŞTURACAKTIR"

YGS’nin artık geride kaldığını, LYS’den alınacak puanın ise çok önemli olduğuna dikkat çeken Kılanç, "Unutmamalılar ki, özellikle fakülte hedefleyen öğrenciler için LYS sınavından alacakları puan, yerleşme puanın yüzde 60’ını oluşturacaktır. Bu şekilde olduğu için LYS gerçekten çok önemlidir. Öğrencilerin YGS’den aldıkları sonuç her ne olursa olsun LYS’de esasında büyük oranda sonucu değiştirebileceklerinin bilincinde olarak çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. YGS ve LYS’nin ardından 18 Temmuz’da sınav sonuçları açıklandıktan sonra tercih dönemi başlayacak, tercih döneminde de YÖK’ün YÖK Atlas çalışmasının yanı sıra Üniversite Tercih Merkezi’nde geçtiğimiz yıl olduğu gibi gençler çok rahat bir tercih dönemi geçirecekler" şeklinde konuştu.

EN ÇOK İLGİYİ NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ GÖRDÜ

Fuarın en çok ilgi gören üniversitelerinden olan Nişantaşı Üniversitesi Eğitim Uzmanı Hatice Karataş, gördükleri ilgi karşısında oldukça mutlu olduklarını dile getirdi. Eğitim alanında düzenlenen fuarlara katılmaya özen gösterdiklerini ifade eden Karataş, "Ordu’da önemli bir öğrenci kitlesi ile buluştuk. Her ilde mutlaka öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. YGS’nin ardından LYS’ye hazırlık dönemi başladı. Biz de bu sürede bilgilendirmeler yapıyoruz, bölümlerimizi tanıtıyoruz ve kendilerine rehberlik etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

DR. ŞABAN KARATAŞ: "EĞİTİM FUARI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN SON DERECE FAYDALI OLDU"

Fuarın ev sahipliğini yapan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Üniversite Tercih Merkezi’ni Ordu’da ağırlamaktan duyduklarını memnuniyeti ifade ederek şunları kaydetti:

“Üniversite Tercih Merkezi’ni Ordu’da ağırlamaktan son derce mutluyuz. Bu tür çalışmalara son derece destek veriyoruz. Özellikle YGS bittikten sonra öğrencilerimiz kendilerini ölçmüş oldular. Bu ölçümden sonra gerek devlet üniversiteleri gerekse vakıf üniversiteleri ile ilgili bilgi alması açısından bu fuar son derece faydalı oldu."

Konular

Öğrencilerin küçük yaşlarda ve ortaokul kademesinde mesleğe yönlendirilemez mi?
MSÜ başvurusu nasıl yapılır?
ÖSYM, MEB, AÖF, sınav görevlilerinin alacağı ücretler kaç TL?
OBP’nin üniversiteye yerleştirmelerde etkisi kaldırılmalı mı?
Özel üniversitelerde yaş sınırı var mı?
Geçmiş dönemlere ait ÖSYM sınav sonuç belgesi edinmek ücretli mi?
İYEP nasıl ve kaç saat uygulanacak?
KYK burs/kredi iptal başvurusu e-Devletten nasıl yapılır?
Birden Fazla Dil İçin Yabancı Dil Tazminatı Ödenmesi Mümkün Müdür?
YKS ÖSYM Sıkça Sorulan Sorular Açıklandı
TYT-YKS Puan Türleri Hakkında En Çok Merak Edilenler
Söz Puanının TYT ve AYT testlerindeki ağırlıkları ve katkısı ne olacaktır?
Nitelikli Mezun İçin MYO'larda Altyapı Yeterli mi?
Öğretmenlik programlarına başvuru için TYT başarı sırası kaç olmalı?
Geçen yıl yerleşip tekrar sınava girecek adayların puanı nasıl etkilenecek?
TYT sıralamalar nasıl olacak?
MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?
TYT, AYT ve YDT Nasıl Uygulanacaktır?
YKS Aday Başvuru Formu Doldurulurken Nelere Di̇kkat Edi̇lmeli̇di̇r?
Önümüzdeki yıllarda en çok aranan meslek grupları neler olacak?
TYT'de 0,5 net şartı üniversite kontenjanlarının boş kalmasına neden olur mu?
Anadolu teknik programlarına öğrenci seçme merkezi sınav e-kılavuzu yayımlandı mı?
Üniversiteye giriş sınavı ne zaman kalkıyor?
Sınavla öğrenci alan okul listelerinde yer almayan iller
YDT Rusça Örnek Soru Kitapçığı Tıkla İndir
YKS sınav tarihi değişti mi?
TYT testlerindeki her bir sorunun puan değeri aynı mı?
Üniversite sınavlarının tarihi değişti
Yeni kurulacak üniversitelere yeni bölgesel misyonlar verilecek
İkametgah değiştiren öğrenci bulunduğu ilde eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilir mi?