YGS Başvuru Bilgileri Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılıyor?







2017 ÖSYS Başvuru Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız





2017 ÖSYS Başvuru İşlemleri için Tıklayınız





2017-ÖSYS’ye başvuru yaptıktan sonra bilgilerini güncellemek, bilgilerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar başvuru süresi içinde bilgilerini güncelleyecek/ değiştirebilecektir.





Kimlik Bilgilerinde Değişiklik Olanlar: 2017-ÖSYS’ye başvurduktan sonra kimlik bilgilerinde değişiklik olan adaylardan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi’nde (MERNİS) kimlik bilgisi olanlar, bu değişikliği önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi’nde (MERNİS) yaptırmalıdırlar. Bu değişiklikler ancak, MERNİS’te yapıldıktan sonra aday tarafından ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) adresinden yapılabilecektir.





Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi’nde (MERNİS) kimlik bilgisi olmayan adayların ise, bu değişikliği başvuru süresi içinde Genel Amaçlı Dilekçe örneği ile Merkezimize bildirmeleri gerekmektedir. Kimlik Bilgilerinin “UYRUĞU” Alanında Değişiklik Olanlar: 2017-ÖSYS’ye başvurduktan sonra uyruğu ile ilgili değişiklik yapmak isteyen adaylardan MERNİS’te uyruk bilgisi bulunanlar, bu değişikliği önce MERNİS’te yaptıracaklardır. Bu değişiklikler, ancak MERNİS’te yapıldıktan sonra aday tarafından ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) adresinden yapılabilecektir. MERNİS’te uyruk bilgisi bulunmayan adaylar ise bu değişikliği, Genel Amaçlı Dilekçe örneği ekine ilgili resmî belgeyi ekleyerek Merkezimize başvuracaklardır.





Merkezimiz, YGS ve LYS için bina/salon atamalarını gerçekleştirmeden önce, MERNİS’te yer alan adaya ait kimlik bilgilerini, bir defaya mahsus olmak üzere ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtarak sistemdeki bilgiyi güncelleyecektir.


Uyruk bilgisini değiştiren adaylar, cevap kâğıtlarına sınava giriş belgelerinde yer alan T.C. Kimlik Numarasını kodlamak zorundadır.





Eğitim Bilgilerinde Değişiklik Olanlar:2017-ÖSYS’ye başvuran adayların eğitim bilgileri, MEB e-okul sisteminden aynen alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacaktır.MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi bulunan adaylardan eğitim bilgisi değişenler, bu değişikliğin önce MEB e-okul sisteminde yapılmasını sağlamalıdır. Değişiklik, ancak, MEB e-okul sisteminde yapıldıktan sonra ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılır. Merkezimiz, YGS ve LYS için bina/salon atamalarını gerçekleştirmeden önce ve diploma bilgilerinin okullardan toplanması aşamasında MEB e-okul sisteminde yer alan adaya ait eğitim bilgilerini, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtarak sistemdeki bilgiyi güncelleyecektir.





MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi bulunmayan adaylardan ÖSYM kayıtlarındaki eğitim bilgisi değişenler, resmî belge ile başvuru süresi içinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenen Başvuru Merkezlerinden bu değişikliği yaptıracaklardır. Merkezimize gönderilen değişiklik talepleri işleme alınmayacaktır.





Engel/Sağlık Bilgilerinde Değişiklik Olanlar: Başvuru süresi içinde engelli olmayan, ancak, başvuru süresi tamamlandıktan sonra engelli duruma gelen adaylardan, engelli salonu dışındaki sınav salonlarında sınavlarını yapmalarına engel fiziki durumlarında meydana gelen değişiklikler (alçı, sargı bezi kullanma, hastalık, ortopedik engel, sağlık ile ilgili kullanılması zorunlu araç gereç vb.) sağlık raporu ile belgelendirilerek, Genel Amaçlı Dilekçe örneği ile sınavın yapılacağı hafta içerisinde Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar ÖSYM-SHDB’ye ulaştırılmalıdır. Bu adaylardan raporları kabul edilenler “Engelli Salonu”nda sınava alınacaklardır. Engelli Salonu dışında sağlık nedeniyle de olsa herhangi bir alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. kullanılamaz.





Fotoğraf değişikliği: ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde mevcut olan geçerli fotoğrafını değiştirmek isteyen adaylar, ÖSYM’ye Genel Amaçlı Dilekçe örneği, fotoğraflı ve onaylı nüfus cüzdanı sureti, son 3 ay içerisinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf ve eğer mevcut ise değiştirmek isteme nedenini belirten belge ile başvuruda bulunacaklardır. Adayın talebi, ÖSYM tarafından uygun görüldüğü takdirde fotoğraf değişikliği belirtilen tarihler arasında ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden gerçekleştirilecektir.





Diğer Bilgilerinde Değişiklik Olanlar: 2017-ÖSYS’ye başvurduktan sonra sınava ilişkin bilgilerinde, iletişim bilgileri ile boy ve kilo bilgilerinde değişiklik/düzeltme olan adaylar, bu bilgilerini başvuru süresi içinde (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresinden kendileri değiştirebileceklerdir.Başvuru yaptıktan sonra YGS’ye girme isteğinde değişiklik yapmak isteyen adayların, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin İnternet sayfasında “2017-YGS’ye Girme İsteği Değişikliği” başlıklı alana girmeleri ve buradaki açıklamalar doğrultusunda istenilen işlemleri yapmaları gerekir.





ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresinden aday tarafından yapılabilecek tüm değişiklikler ancak, ÖSYM tarafından belirlenecek tarihlere kadar yapılabilecektir.





ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresinden aday tarafından yapılan bilgi değişiklikleri, ilgili sınavın güncelleme sayfasından yapıldığı takdirde ilgili sınav ile ilgili işlemlere yansıtılır. Profilim sayfasından yapılan değişiklikler ilgili sınava yansıtılmaz.








DİPLOMALARINDA DİPLOMA NOTLARI YAZILI OLMAYANLAR





Diplomalarında diploma/mezuniyet notu belirtilmemiş adaylar, Aday Başvuru Formunun “Not Sistemi” alanında “10’lu” seçeneğini işaretleyecekler ve “Diploma Notu/Puanı” alanına diploma dereceleri “orta” ise 5,50; “iyi” ise 7,00; “pekiyi” ise 8,50 yazacaklardır (Yurt dışında öğrenim görenler hariç.)








2017-ÖSYS Kendi Okulu Başvuru Merkezi Olan Son Sınıf Öğrencileri Hariç Diğer Adayların Başvuru Yapabilecekleri Başvuru Merkezlerinin Listesi (Kendi okulu Başvuru Merkezi olan son sınıf öğrencileri başvuru işlemlerini kendi okullarında yapacaklardır.)





Alan/Dal Dönüşüm Tablosu

Konular

Öğrencilerin küçük yaşlarda ve ortaokul kademesinde mesleğe yönlendirilemez mi?
MSÜ başvurusu nasıl yapılır?
ÖSYM, MEB, AÖF, sınav görevlilerinin alacağı ücretler kaç TL?
OBP’nin üniversiteye yerleştirmelerde etkisi kaldırılmalı mı?
Özel üniversitelerde yaş sınırı var mı?
Geçmiş dönemlere ait ÖSYM sınav sonuç belgesi edinmek ücretli mi?
İYEP nasıl ve kaç saat uygulanacak?
KYK burs/kredi iptal başvurusu e-Devletten nasıl yapılır?
Birden Fazla Dil İçin Yabancı Dil Tazminatı Ödenmesi Mümkün Müdür?
YKS ÖSYM Sıkça Sorulan Sorular Açıklandı
TYT-YKS Puan Türleri Hakkında En Çok Merak Edilenler
Söz Puanının TYT ve AYT testlerindeki ağırlıkları ve katkısı ne olacaktır?
Nitelikli Mezun İçin MYO'larda Altyapı Yeterli mi?
Öğretmenlik programlarına başvuru için TYT başarı sırası kaç olmalı?
Geçen yıl yerleşip tekrar sınava girecek adayların puanı nasıl etkilenecek?
TYT sıralamalar nasıl olacak?
MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?
TYT, AYT ve YDT Nasıl Uygulanacaktır?
YKS Aday Başvuru Formu Doldurulurken Nelere Di̇kkat Edi̇lmeli̇di̇r?
Önümüzdeki yıllarda en çok aranan meslek grupları neler olacak?
TYT'de 0,5 net şartı üniversite kontenjanlarının boş kalmasına neden olur mu?
Anadolu teknik programlarına öğrenci seçme merkezi sınav e-kılavuzu yayımlandı mı?
Üniversiteye giriş sınavı ne zaman kalkıyor?
Sınavla öğrenci alan okul listelerinde yer almayan iller
YDT Rusça Örnek Soru Kitapçığı Tıkla İndir
YKS sınav tarihi değişti mi?
TYT testlerindeki her bir sorunun puan değeri aynı mı?
Üniversite sınavlarının tarihi değişti
Yeni kurulacak üniversitelere yeni bölgesel misyonlar verilecek
İkametgah değiştiren öğrenci bulunduğu ilde eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilir mi?