AÖL ÖSYS başvuru şartları nelerdir?







2017 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı 12 Mart 2017 tarihinde yapılacaktır.2017 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuru işlemleri,4-18 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.





Başvuru işlemlerinizi yaparken öncelikle YGS Başvuru Kılavuzunu mutlaka okuyunuz.





YGS Başvuru Kılavuzuna ve başvurularında kullanılacak kodlara ulaşmak için tıklayınız.





Sistemde Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt tarihleri belli olmayan öğrencilerin kayıt tarihlerini öğrenmek için tıklayınız.





1) Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden 2017 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına kimler başvurabilir?





a) Öğrencilik durumu Aktif veya Donuk olanlardan;





3. Dönem sınav tarihinin ilk günü olan Temmuz 2017 tarihinde 17 yaşını doldurmayacaklardan 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem sonu itibariyle 7 Dönem ve üzerinde eğitim almış olanlar,


3. Dönem sınav tarihinin ilk günü olan Temmuz 2017 tarihinde 17 yaşını dolduracaklardan 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem sonu itibariyle 6 Dönem ve üzerinde eğitim almış olanlar, mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına başvurabilirler. Başvuruyu yapan öğrencilerimiz takip eden dönemlerde mutlaka kayıt yenileme işlemlerini yaptırmalıdırlar.





b) Öğrencilik durumu Silik olanlardan;





2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 2. veya 3. Döneminde yeni kayıt ya da kayıt yenileme işlemlerini yaptırarak öğrencilik durumunu Aktif yapacak öğrencilerimizden, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı sonunda toplam dönemi 8 veya üzerinde olup 2. veya 3. Dönem sonunda mezun olabilecekler Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına başvurabilirler





2) Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Şartları:





Öğrencinin öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzerinde olması,


Kazanılan toplam kredinin en az 192 veya üzerinde olması,


Öğrencinin ortak derslerin tamamını başarması veya bu derslerden muaf olması,


Dil ve Anlatım derslerinden mutlaka başarılı olunması,


Öğrencinin Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılması gerekmektedir


3) Öğrencilerimizin 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı sonu itibariyle 8 Dönem şartını tamamlama hesabı yapılırken dikkat edilecek hususlar:





2 Temmuz 1999 tarihinde ve daha sonra doğanlar, Temmuz 2017 'da yapılacak olan 3. Dönem sınavlarında henüz 17 yaşını doldurmamış olacaklarından dolayı 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının 2. Döneminde kayıt yenilemek koşuluyla bir defa sınava girme hakkına sahip olacaklardır. Bu nedenle öğrenciler, sistemde görülen toplam dönemlerinin üzerine en fazla bir Dönem daha ekleyebilirler.





1 Temmuz 1999 tarihinde ve daha önce doğanlar, Temmuz 2017 'da yapılacak olan 3. Dönem sınavlarında 17 yaşını doldurmuş olacaklarından dolayı 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı 2. ve 3. Dönemlerinde kayıt yenilemek koşuluyla birer defa daha sınava girme hakkına sahip olacaklardır. Bu nedenle öğrenciler, sistemde görülen toplam dönemlerinin üzerine en fazla iki Dönem daha ekleyebilirler.





4) Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına Nasıl Başvurabilirim?





Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerimiz, sınav başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden Veya ÖSYM'nin internet sayfasından "Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Formu" alabileceklerdir. Alınan form, açıklamalar doğrultusunda doldurularak tercihen öğrenci kaydının bulunduğu Halk Eğitimi veya Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüğüne onaylatılacak ve formun alındığı ortaöğretim kurumuna teslim edilecektir.





YGS'ye müracaat edecek Açık Öğretim Lisesi öğrencilerin YGS'ye müracaat şartlarını taşıyıp taşımadığını ÖSYM'nin YGS Başvuru Sistemi, Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden kontrol edecektir. Sistem üzerinden yapılan kontrol sonucunda başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilen öğrencilerin müracaatları kabul edilmeyecektir.





Daha önceki yıllarda Açık Öğretim Lisesinden mezun olup ilk kez YGS' ye girecek olan öğrencilerimiz, sınav başvurularını ÖSYM merkezlerinde yapacaklardır.





Mezun olan öğrencilerimizden diplomasında T.C. kimlik numarası bulunmayan ve YGS başvurusunu yapamayanlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine giderek T.C kimlik numaralarını Açık Öğretim Bilgi Yönetim Sistemine ekletebilirler. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne gidemeyen (gitme imkânı olmayan) öğrenciler ekteki dilekçeyi doldurup Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne fakslamaları durumunda gerekli işlem müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır. Faks No: 0312 213 01 75 Dilekçe örneği için tıklayınız.





2017 YILINDA MEZUN OLABİLECEKSENİZ YGS'YE BAŞVURUNUZ.





Herhangi bir nedenle YGS başvuruları kabul edilmeyen veya başvurduğu halde eğitim öğretim yılı sonunda mezun olamayan öğrenciler, yaşanabilecek her türlü aksaklıktan dolayı tamamen kendileri sorumludurlar.





Başka bir ortaöğretim kurumunda kayıtlı iken YGS başvurusu yapmış olup sınav tarihinden önce Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrenciler, ÖSYM'ye başvurarak okul kodlarını değiştirmek zorundadırlar.





İRTİBAT BÜROLARININ DİKKATİNE,





2016-2017 eğitim öğretim yılı sonunda Açık Öğretim Lisesi mezuniyet hesaplamaları yapılırken İrtibat Bürolarımızdaki görevlilerin son derece dikkatli davranmaları gerekmektedir. Çünkü geçmiş yıllarda herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşme hakkı kazanmış olduğu halde mezuniyet hesaplamaları yanlış yapıldığından dolayı bu hakkını kaybeden öğrencilerimiz olmuştur. Söz konusu durumların yeniden yaşanmaması ve yaşandığı takdirde doğabilecek sorunlardan dolayı yasal sorumluluk, "Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Formu"nu onaylayan İrtibat Bürosu yetkilisine ait olacaktır.








AÖL ÖSYS Başvuru Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız





AÖL ÖSYS Başvuru İşlemleri için Tıklayınız

Konular

Öğrencilerin küçük yaşlarda ve ortaokul kademesinde mesleğe yönlendirilemez mi?
MSÜ başvurusu nasıl yapılır?
ÖSYM, MEB, AÖF, sınav görevlilerinin alacağı ücretler kaç TL?
OBP’nin üniversiteye yerleştirmelerde etkisi kaldırılmalı mı?
Özel üniversitelerde yaş sınırı var mı?
Geçmiş dönemlere ait ÖSYM sınav sonuç belgesi edinmek ücretli mi?
İYEP nasıl ve kaç saat uygulanacak?
KYK burs/kredi iptal başvurusu e-Devletten nasıl yapılır?
Birden Fazla Dil İçin Yabancı Dil Tazminatı Ödenmesi Mümkün Müdür?
YKS ÖSYM Sıkça Sorulan Sorular Açıklandı
TYT-YKS Puan Türleri Hakkında En Çok Merak Edilenler
Söz Puanının TYT ve AYT testlerindeki ağırlıkları ve katkısı ne olacaktır?
Nitelikli Mezun İçin MYO'larda Altyapı Yeterli mi?
Öğretmenlik programlarına başvuru için TYT başarı sırası kaç olmalı?
Geçen yıl yerleşip tekrar sınava girecek adayların puanı nasıl etkilenecek?
TYT sıralamalar nasıl olacak?
MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?
TYT, AYT ve YDT Nasıl Uygulanacaktır?
YKS Aday Başvuru Formu Doldurulurken Nelere Di̇kkat Edi̇lmeli̇di̇r?
Önümüzdeki yıllarda en çok aranan meslek grupları neler olacak?
TYT'de 0,5 net şartı üniversite kontenjanlarının boş kalmasına neden olur mu?
Anadolu teknik programlarına öğrenci seçme merkezi sınav e-kılavuzu yayımlandı mı?
Üniversiteye giriş sınavı ne zaman kalkıyor?
Sınavla öğrenci alan okul listelerinde yer almayan iller
YDT Rusça Örnek Soru Kitapçığı Tıkla İndir
YKS sınav tarihi değişti mi?
TYT testlerindeki her bir sorunun puan değeri aynı mı?
Üniversite sınavlarının tarihi değişti
Yeni kurulacak üniversitelere yeni bölgesel misyonlar verilecek
İkametgah değiştiren öğrenci bulunduğu ilde eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilir mi?